maandag 21 mei 2012

De laatste voorbereidingen ter plaatse! Deel 2

Brigitte had in NL al een afspraak gemaakt met de dame van burgerzaken in Agia Efimia om te regelen dat we in ondertrouw gaan en alle administratieve handelingen. We zijn er mooi op tijd, de dame is er nog niet. Op zich is dat normaal geen reden om wat zenuwachtig te worden, maar het hele gemeentehuis is dicht! We wachten even, we wachten nog wat langer en vervolgens doen we navraag bij een cafe'tje naast het gemeentehuis. Ja op zich logisch dat ze er niet is, het is namelijk een plaatselijke feestdag! Maar we hadden afgesproken, oh in dat geval zal ze wel komen. Nou mooi niet dus. We besluiten niet langer te wachten en dan eerst maar naar Sami te rijden waar de Sami Star ligt, de boot die we gehuurd hebben. We spreken daar met de kapitein af dat hij het gebak aan boord haalt en voldoende drinken en dan naar Agia Efimia vaart waar vrienden van ons de boot kunnen versieren, voordat wij er zijn. Hij kent ook nog wel iemand in Agia Efimia die de catering kan doen.

Wij terug naar Agia Efimia, nog even bij het cafe langs. Ja de dame was er geweest, net nadat wij wegwaren. Sure, morgen dus maar even kijken. Door naar het restaurant op de einde van de kade. Brigitte geeft aan wat wij graag willen en dat is geen probleem, de eigenaar stelt voor om wat hapjes klaar te maken zodat we kunnen proeven. Dit slaan wij uiteraard niet af! Het eten wordt goedgekeurd en ook regelen we meteen een tafeltje voor de ceremonie buiten.

Nu we toch onderweg zijn, even langs mem (moeder) en Frits, deze zijn gister met de boot aangekomen op het eiland na een wekenlange rondtocht door Griekenland! (zie ook Eizema's reizen).

Ook gaan we nog even bij vrienden langs die in Agia Efimia verblijven, om zo een aantal dingen voor de dag al even door te nemen en wat we graag van hun willen. Met Jessica onze fotograve (best handig en fotograaf in je vriendenkring!) spreken we ook meteen af hoe laat ze woensdagochtend bij ons is.

Geen opmerkingen: