dinsdag 22 mei 2012

In ondertrouw, maar buiten trouwen?

Dinsdags dan maar terug naar Agia Efimia om alsnog met de dame van burgerzaken te spreken, voor de ondertrouw en ook even met de loco-burgemeester die ons gaat trouwen. De dame van burgerzaken bied haar excuses aan voor het misverstand van gisteren, maar op 1 of andere manier is het ook onze schuld omdat wij net weg waren toen zij aankwam. Achteraf hadden we waarschijnlijk nog niet in ondertrouw gekunt omdat ze alleen was en de rest van de ambtenaren er niet waren.
Daarna met de loco-burgemeester praten, een vriendelijke man, in spijkerbroek heet ons welkom in zijn kantoor.

We wisselen wat vriendelijkheden uit die Brigitte allemaal vertaald en de beste zegt het een eer te vinden dat we helemaal uit Nederland zijn gekomen om op hun eiland te trouwen. Al snel stokt de vertaling van Brigitte en lijkt er een discussie gaande te zijn tussen de loco en Brigitte, een discussie die ons, aan de gezichten te zien, de verkeerde kant op lijkt te gaan, ook al verstaan we niet waar het over gaat. Behalve de ochi's en de neh's dan.....waarbij je dan nog wel eens wilt vergeten dat neh dan weer ja betekend.
Een aantal minuten verder worden de gezichten weer wat vriendelijker en ze lijken er uit gekomen te zijn. Brigitte richt zich weer naar ons en verontschuldigd zich voor het niet vertalen, maar het leek de verkeerde kant op te gaan, ze had even haar aandacht nodig bij de discussie .

Het geval wilde namelijk dat de loco ons absoluut niet buiten wilde gaan trouwen! En dat was voor ons natuurlijk niet acceptabel, aangezien wij speciaal naar Griekenland waren gegaan om buiten te kunnen trouwen. Maar de man wou niet overstag, hij had namelijk in de week ervoor problemen gehad door bij een collega op een ander deel van het eiland in te vallen, op locatie. En dat was bij de andere politieke partij op het eiland in het verkeerde keelgat geschoten, dus hij kon het nu absoluut voor zijn aangezicht niet weer doen. Echter, ze waren er wel uitgekomen, als wij er mee akkoord gingen, zouden we eerst binnen trouwen en dan zou de secretaris van de loco buiten nog een schijnceremonie doen. Nou ja, het maakte voor ons niet veel uit wie het zou doen, dus geen probleem. Eerst binnen met Peter en Andreas (getuigen), Brigitte (tolk) en Jessica(fotograve) en dan buiten met de rest van de gasten. Iedereen blij!

En zo is binnen 4 dagen (op een paar dingen in NL na dan) een hele bruiloft geregeld, dat moet je in Nederland eens proberen! Fantastisch!

Geen opmerkingen: